LA MACROBIÒTICA I EL REGIM NÚMERO 7

Què és la macrobiòtica?

És saber el que cal menjar per viure el major temps possible sense malalties, atès que l'aliment és la matèria fonamental del nostre cos. Hem de comprendre clarament, que no som més que una transformació del vegetal en animal, o de la clorofil·la a hemoglobina. Si es comprèn bé la importància de l'aliment, el problema es torna fàcil. Cal respondre a tres preguntes:

Què?... Quant?... Com?...

Què? cal menjar:

La base de l'aliment de l'home és el cereal o el pa (que està fet de blat o d'altres cereals). En tots els països, en temps remots, la base era el cereal. Fins i tot en la Bíblia està escrit: "Menjaràs el pa amb la suor del teu front". És per tant, el pa, el cereal, el que es reconeix com a primordial: l'aliment base.

A Europa no se sap menjar res sense pa. És només recentment de 50 a 80 anys enrere, que s'ha reduït el pa en pro d'altres aliments més moderns i comercialitzats.

Per què en gra?:

Perquè és en el gra que es troba l'energia de la força vital que fa que tot neixi, creixi, sense pèrdues d'energia per dispersió. La seva força està concentrada en potència, és la Vida mateixa.

Quant... cal menjar?

En la mesura de la nostra gana, però no en la mesura de la falsa gana, sinó que cal retrobar la veritable gana. Per això no hem de menjar massa, encara que el suficient per estar en forma. No oblidem que una bona gana és senyal de salut.

Com?... cal menjar?

Cal mastegar molt bé, unes 50 vegades si és possible i, 100 vegades millor encara. Si es mastega bé, no es menja mai de més i gairebé sempre és menjar naturalment sense haver sobrepassat les proporcions.

EL dieta no 7 és la base de la Macrobiòtica.

El dieta no 7 no s'ha de considerar com una unitat absoluta o com una categoria molt estricta, seria més aviat trist i portaria a confusió i ha cometre molts errors.
El no 7, el nostre no 7 macrobiòtic, és la cosa més simple del món. Vol dir, que s'ha descobert que la base fonamental de l'home és el cereal. Aquest és per tant, l'aliment més necessari i més vital, el més energètic.

Els altres aliments tenen menys importància, i no és útil introduir- los en proporcions importants, a més que el seu consum canvia ràpidament l'equilibri Yin-Yang. Cal conèixer aquestes coses, saber preparar-les equilibradament, i consumir-les en proporcions adequades. Per als principiants, és una mica difícil. En el cas dels malalts és recomana menjar principalment cereals (el que nosaltres anomenem no 7) no hi ha massa perill de cometre errors si estudien durant alguns dies (2 o 3 o 10 dies) el Yin i el yang en l'alimentació.

Mastegar... Què... Quant... Com...

Mastegar:

Primer de tot, el que no s'ha d'oblidar, és que tots els plats macrobiòtics, tots els aliments naturals en general, han de ser ben mastegats. És la base principal per obtenir una millora i una cura ràpida en la salut.

Mastegar dóna com resultat:

1. No fatiga l'estómac, ja que aquest no té dents.

2. La saliva conté uns enzims necessaris per a la digestió dels aliments; com més saliva es barregi amb els aliments, millor es realitzarà la transformació dels mateixos i més ràpidament om es cura.

3. Com més es mastega, menys es menja i com es tendeix a menjar sempre de més, és un bon mètode per disminuir la quantitat. "Viu amb poc i seràs feliç" ha dit G. Ohsawa.

4. Dominar la fartaneria i la voracitat menjant tranquil·lament, respectuosament, sense avidesa, prenent consciencia del que fem, pensant en la nostra identitat amb el menjar i amb l'Univers sencer. Pensant també que la nostra mare és la terra i que els cereals són la llet de la nostra mare, que és l'aliment especialment apropiat per nosaltres i als nostres fills, i meditant sobre la constitució de

l'Univers.
Mastegar està bé, però... ¿Què, Com, com Menjar?... Què?

Cereals: és la base de l'aliment macrobiòtic, tota la resta ha de ser dosificat. És necessari per tant tenir cura de la quantitat i la preparació.
En regla general, els cereals no es limiten, es poden menjar la quantitat que es desitgi d'arròs o de qualsevol cereal sempre que és mastegui bé (de 50, 100 a 300 vegades cada cullerada).

Llegums: en Nituké, és a dir, saltejar amb una mica d’oli (de sèsam principalment). Una culleradeta de cafè o una cullerada de sopa com a màxim.

Verdura crues o amanides: sense preparar, (o preparades amb sal) en molt poqueta quantitat, no més de una cullerada de sopa si és per acompanyar un plat de peix.

Julivert: una mica, tant com una llentia per només donar una empenteta a l'organisme, que ha de fabricar per si mateix les vitamines. L'organisme ha de ser capaç de fabricar les seves vitamines. Si se li dóna al cos l'alimentació convenient, encara que poques vitamines (julivert, per exemple), el cos comença a fabricar les vitamines que necessita. La manca de vitamines és potser dolenta, però l'excés és encara pitjor.

Peixos - aus o carns o formatges: almenys possibles. En tot cas no menjar-los en forma regular, perquè un se sent sempre agressiu i desgraciat i no és podrà entrar al Regne del cel perquè s'està sempre influenciat per la carn animal que domina els nostres baixos instints.

Sopa: en petites quantitats, un bol (una tassa, i no cada dia ni a cada àpat, sobretot els principiants que anteriorment van consumir molts líquids, llegums, fruites, etc.).

Begudes: les menys possibles. No prendre més de tres petites tasses per dia. Com en general es té set de nit, és prudent no beure massa, reservant així una tassa a la nit o millor a la tarda. Beure sempre ben calent, però tampoc no massa fins el punt de cremar l'estómac, és a dir, beure lentament mastegant la beguda. Si de cas, es pot beure de tant en tant Te Mu una mica fred, perquè aquesta beguda és molt Yang. Cal no oblidar que el fred és yin i el calent és yang, i que més del 99% dels malalts són yin. Per tant, s'ha de posar molta atenció en el yin excepte en cert casos especials i anar amb molt de compte també amb el yang, l'excés és perillós. L'equilibri és l'important. L'equilibri entre Yin i Yang, que cal aprendre a manejar durant tota la vida per viure amb bona salut.

Quant?:

Menjar i beure el menys possible.
"Menjar per viure i no viure per menjar", és absorbir la quantitat justa necessària per permetre'ns viure. menjar és golafreria que es paga amb malaltia. En principi es pot menjar més cereals a voluntat (1 bol, 2 o 3) i la resta sempre en poques quantitats. Si no es menja més d'una cullerada de llegums per menjar, com a màxim, es podrà evitar tot tipus de malaltia.

Pel que fa a les fruites, que creixen lluny del nostre país, com les taronges, ananàs, bananes, pomelos, (que son fruites tropicals) molt yin, són especials per a països calents (yang), per refrescar, refredar, però a Europa, aquest no és el cas, al contrari. Cal consumir les fruites del la comarca, país, (pomes, peres, maduixes...).

Com?:

Si un no canvia la seva manera habitual de beure i menjar, la de tota la vida, no es pot curar profundament.
Menjar és posar-se en comunió directa amb la natura i l'univers. El que mengem es transforma en la nostra sang, en la nostra carn. Hem de prendre-la amb molt de respecte, amor i reconeixement, agraint a l'Univers Infinit que va col·laborar perquè aquests aliments arribin a nosaltres, per fer-nos viure i donar-nos així la possibilitat de convertir-nos en "el reflex vivent" o visible, de l'infinit invisible, ja que la meta de l'home és ser U amb l'Univers Infinit.

L'home està fet del què menja. Ha estat fet amb el que va menjar la seva mare. Després va créixer amb el seu aliment, i actualment, actua i pot pensar gràcies al que absorbeix. està fet per tant, amb els vegetals que menja, és una transformació de l'aliment, atès que l'home és el producte o resultat final de totes aquestes transformacions.

Però l'home ha alliberar-se, i per això el camí més curt és la macrobiòtic. Ser lliure significa no sentir cap lligam que ens domini, desembarassar-se de tot desig que encadeni, que els desitjos no siguin més amos de nosaltres, sinó nosaltres amos dels nostres desitjos.

En resum, fer tot el que ens agrada, amb el nostre sisè judici, però podent sempre dominar la situació per mitjà del setè, ja que així serem U amb l'Infinit.

Seguim doncs, els consells del Professor Ohsawa, menjant cereals com a plat principal, especialment arròs integral, acompanyant de Gomasi (aproximadament 1 cullerada de cafè). Afegim una mica de llegums, nituké. (1 cullerada de cafè a una de sopa). Per a la preparació dels nituké, tenir cura de "yanguizarlas", és a dir de saltejar amb una mica d'oli de sèsam fins que el Yin (líquid, olor...) surti, de manera que la Sal (Yang) que se li afegeix després, pugui penetrar bé a seu l'interior (interior: Yang / exterior: Yin). Si les llegums es bullen, queden sempre molt Yin i no són eficaços per a la cura, atès que la malaltia és Yin en el 99% dels casos.

El no 7 més estricte és 100% de cereals tal com s'indica a continuació.

Cura de 10 Dies - no 7.

El Dr. Butenant, fisiòleg alemany, va descobrir que els glòbuls vermells humans es destrueixen a un ritme de dos milions per segon i que la sang del cos es renova completament en 10 dies. (En realitat la sang és renova totalment en 120 dies. Però en 10 dies de alimentació macrobiòtica s’inicia la depuració del organisme). Segons la Bíblia el testimoni del Profeta Daniel ens diu: "es tornen bonics i sans després de 10 dies menjant només llegums (cereals) i bevent aigua".

Sense conèixer aquestes raons, G.O. recomanava fer una cura

macrobiòtica estricta de 10 dies, basant-se únicament en la seva llarga experiència.

Seria bo i és necessari per començar els 10 dies anar llegint el llibre de George Ohsawa: Macrobiòtic zen. i aquest full explicatiu per realitzar al règim N o 7.:

Matí:
crema d'arròs o crema de mill o kokkoh. (preparació d’arròs dolç). tamari: una cullerada de cafè.
galetes d'arròs integral inflat. (es pot untar amb una mica de miso). crackers - Arare (5 a 6 trossos per menjar).

Migdia:
arròs cuit amb olla pressió. De tant en tant mill o blat sarraí o Xapatis de blat sarraí.
Gomasio (una culleradeta de cafè)
Raves daikon Secs. (Hidratats, bullits i fregits amb tamari)
Alga Kombu.

Begudes:
Te Mu o Te de tres anys: 3 petites tasses per Dia (Un o Altre Te).

Dues vegades per setmana: Kuzu amb una mitat Umeboshi.

De nit fer un Kuzu. Desfent una culleradeta de cafè de Kuzu en una tassa de Aigua freda amb una mitja pruna d’umeboshi tallada a trossets. Coure fins aconseguir una transparència gelatinosa (bullint uns minuts) i afegir una culleradeta petita de tamari.

Condiments: Sal Marina. Oli de sèsam.

Us desitjo retrobeu la salut.

Efrem Nicolau

LA MACROBIÒTICA I EL REGIM Nº 7 .pdf

Comentar

¡Necesitas ser un miembro de Centre Macrobiòtic de Vic (Catalunya) para añadir comentarios!

Foro de discusión

Caminada popular Macrobiòtica

Iniciada por Llucià Vilà Solà 1 Abr 2012. 0 Respuestas

LLIBERTAT...

Iniciada por Llucià Vilà Solà 13 Ago 2011. 0 Respuestas

Agraïment

Iniciada por Isabel. Última respuesta de Llucià Vilà Solà 4 Oct 2010. 0 Respuestas

Primera comida macrobiótica

Iniciada por Llucià Vilà Solà. Última respuesta de Lucía 22 Ene 2010. 1 Responder

MANTENIMIENTO VOLUNTARIO

Aportación económica de la RED MACROBIOTICA  NING. 

Más información arriba a la izquierda.

 

APORTACIONES AÑO 2018

M. VALENTINA ASENSIO 5 EUROS.

ISABEL MORENO - 10 EUROS.

JUAN INTXAUSTI  - 20 EUROS.

IÑIGO ELKORO - 20 EUROS.

AGNES E. PEREZ - 15 EUROS.

TINA ASENSIO - 5 EUROS.

EDUARD SARRA - 50 EUROS.

DEPOSITO - 123 Euros.

LA PRÓXIMA CUOTA SE PAGARÁ OCTUBRE 2019

MUCHAS GRACIAS.

 

 

 

© 2019   Creado por Red Macrobiotica .   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio